Om Backstugan

I slutet av december stängdes dörrarna för gott på den klassiska restaurangen Backstugan i Solna. Nu är Europaskolan ägare av fastigheten och de planerar att fortsätta bedriva restaurangverksamhet. Tyvärr bara under helgerna. Från måndag till torsdag ska det vara ett hantverkshus.

Restaurang Backstugan var verkligen en unik restaurang. De trodde på god mat och att maten bara blir god under vissa förutsättningar. En av dessa förutsättningar var att behandla maten med respekt och ett visst mått av kärlek. Det var därför Backstugan var så unik. De ansåg att maten inte bara är bränsle för kroppen utan också för själen.

En annan förutsättning för att maten skulle smaka gott var också miljön. Man måste trivas i miljön där maten serveras. Det gjorde man verkligen i Backstugans lugna trädgård. Att njuta av lugnet i deras trädgård en sommarkväll med halstrad röding, färskpotatissallad, ett glas vin och en god vän, är inte bara att äta. Det är att leva.

Sist men inte minst kommer relationerna alla trogna gäster hade till Backstugan. De trodde verkligen på att odla. Då menar vi inte potatis, basilika eller nejlika. De trodde på att odla relationer. Du som gäst på Backstugan var inte bara en främmande del av restaurangen, du var en del av Restaurang Backstugan.