Västerås – matens stad

Västerås har växt så det knakar i fogarna. I Sveriges sjätte största stad finns ett flertal restauranger och kaféer medlistade på White Guide. Detta är en otrolig kvalitetsstämpel och tyder bara på en sak: besök staden och ät dig mätt.

Det är skillnad på ett café och ett café. Mocca Deli gör det tydligt för vad som skiljer dessa två från varandra. Vill du besöka ett bra café i Västerås blir inte mer tydligt än när man stiger in i den moderna atmosfären som cafét utstrålar. Mocca Deli har precis öppnat och de flesta i Västerås har redan hittat hit. Den sköna och familjära känslan är oslagbar.

I centrala Västerås har vi bistro ”Frank” vars sittplatser är väldigt eftertraktade. Troligen på grund av deras ambitiösa kök och charmiga miljö. Unikt med Frank är att middagsupplevelsen bestäms av just ”Frank”. Lika bra, gästen väljer kött, fisk eller vegetariskt och därefter passeras bollen till Frank som gör resten. ”Resten” är anledningen till att Frank är så populärt.

Vad vore en matstad utan ångande grytor, ostron och humrar, chark och ost… Kajplats 9 längs med Tullhusets fasad är ett populärt resmål för turister som vill ha havets frästelser av kvalité.

För dig som vill ha en romantisk upplevelse har vi Ristorante Limone. Den italienska restaurangen i det vackra sekelskifteshuset i centrala Västerås. Den behagliga miljön bjuder på både lunch och middag och serverar det godaste Italien har att erbjuda.

Är du i Västerås eller planerar ett besök dit, kan du räkna med beslutsångest. Däremot finns allt du behöver och lite till. Gå på magkänslan och Västerås kommer inte svika din mage, på något sätt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *